Over JCI

Junior Chamber International

Junior Chamber International (JCI) is een van de grootste internationale netwerkorganisaties ter wereld voor jonge, ambitieuze en ondernemende mensen tot 40 jaar. JCI heeft als voornaamste doel de persoonlijke ontwikkeling van haar leden, onder het motto “Learning by Doing”.

 

JCI-leden zijn dus ondernemende mensen die zich persoonlijk en zakelijk willen ontwikkelen. Onze leden hebben belangstelling voor zakelijk netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast inzetten voor een positieve impact op de maatschappij.

 

Elke lokale vereniging (of ‘kamer’) heeft zijn eigen bijeenkomsten en activiteiten, maar JCI-leden kunnen ook deelnemen aan landelijke of internationale evenementen.

 

JCI heeft wereldwijd meer dan 200.000 leden in ruim 100 landen die een aantal keer per jaar samen komen. JCI Nederland telt ongeveer 100 lokale kamers met in totaal ruim 2.000 leden.


JCI is gebaseerd op vier pijlers

Op elk van die gebieden kunnen leden zich ontwikkelen.

Business

Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden op zakelijk gebied. JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2000 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.


Community

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je meehelpen om de wereld te verbeteren? Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bij JCI Domstad zetten we ons in op lokale initiatieven. Veel projecten worden gerealiseerd door zelf de handen uit de mouwen te steken.


Training

Wil je jezelf ontwikkelen in nieuwe vaardigheden, zoals leiderschap, coachen of bijvoorbeeld teambuilding? Word dan lid van JCI. Het is niet meer nodig om dure bedrijfstrainingen te volgen, JCI beschikt over goede trainers binnen de eigen organisatie die je de gelegenheid bieden om voor weinig geld veel te leren. Misschien wil je liever zelf trainer worden? Ook die mogelijkheid krijg je binnen JCI.


International

JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies.